A Crohn-betegség és a cukor

2014.07.17 17:36

Szóval milyen is a jó cukoralternatíva a Crohn-betegeknek és milyen pozitív hatásai vannak a szervezetben? Olyan típusú cukrokat kell keresni, amelyek természetesen megtalálhatóak a gyümölcsökben, zöldségekben vagy a mézben. Bár a méz bizonyos embereknél allergiás reakciót válthat ki, de a legtöbb ember esetében a fogyasztása ártalmatlan. A méz valójában sokkal könnyebben emészthető, mint a közönséges cukor, így elősegítheti a sebek gyógyulását, a baktériumok elszaporodását megakadályozza, enyhíti az emésztési zavarokat és csökkenti az allergiás tüneteket.
A gyümölcsökben és más növényekben található összetett cukrok, a poliszacharidok klinikailag bizonyítottan segítenek a hasnyálmirigy egészségének fenntartásában, segítik az immunrendszer működését, és valóban segítenek fogyni. Ezenfelül az adott gyümölcsökben található vitaminok és ásványi anyagok fokozzák az anyagcserét, erősítik az immunrendszert és gyorsabb gyógyulást hoznak a Crohn okozta fellángolásokkal szemen. A poliszacharidokról ténylegesen bebizonyosodott, hogy lebontják a daganatokat, mivel hatékonyan küzdenek a szervezetben a szabad gyökökkel szemben. (Ezek a szabad gyökök egyébként a szennyezett levegővel, a növényvédő szerekkel, a benzin beléélegzésével jutnak be a szervezetünkbe.
Tehát a Crohn-betegségben szenvedőknek és az egészséges embereknek is érdemes különféle cukoralternatívákhoz fordulni a betegségek kezelése és megelőzése érdekében. A nyírfacukor és társai csodákra képesek.

Elérhetőség

nyirfacukor flamandb81@gmail.com