A nyírfacukor hatása a vércukorszintre

2014.07.17 17:22

A szervezet legfőbb célja, hogy a szerveket és a belső rendszereket egymással összhangba hozza. Amikor az egyensúly felborul, akkor a szervezet számára tápanyagokra van szükség, hogy ismét egyensúlyba kerülhessen. Ha azonban az egyensúlyi állapot hosszantartóan hiányzik, akkor betegségek alakulhatnak ki. Egy ilyen betegség a cukorbetegség, ami során a szervezetben a glükóz nem képes megfelelően hasznosulni.

Inzulin
Egy teáskanál cukor is elegendő ahhoz, hogy a szervezet működése az optimális szinten tartható legyen. Ha szénhidrátot viszünk be a szervezetbe, akkor a vér glükóz szintje megemelkedik, a hasnyálmirigy pedig inzulint termel, hogy ez a glükóz eljusson a sejtekbe és azok energiaként felhasználhassák. Ha azonban a vér glükóz szintje túl hosszú ideig magas, akkor cukorbetegség alakulhat ki. Ezzel azt kockáztatjuk, hogy a szervezet rezisztenssé váljon az inzulinra.

Nyírfacukor
A nyírfacukrot a 19. század végén fedezték fel német és francia tudósok, de csak a második világháborúban vált népszerűvé, amikor egész Európában küzdöttek a cukorhiánnyal. Ez a cukoralkohol a természetben megtalálható és olyan növények tartalmazzák, mint a kukorica, nyírfa, a málna, a gomba és még mások. A szervezet is képe kis mennyiségben előállítani a xilitet. Kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a cukor és glikémiás indexe is mindössze 7, ami azt jelenti, hogy alig emeli meg a vércukorszintet. A nyírfacukrot tehát hatékonyan lehet használni a cukor helyettesítésére, ha szeretnénk megelőzni vagy szinten tartani a cukorbetegséget vagy egyszerűen akkor is, ha egy egészségesebb cukoralternatívára vágyunk.

Elérhetőség

nyirfacukor flamandb81@gmail.com