Hogyan befolyásolja a nyírfacukor az egészségünket? 1.

2014.10.21 10:32

A hozzáadott cukor lehet a leginkább egészségtelen dolog a modern étrendben, emiatt nem véletlen, hogy az emberek természetes alternatívákat kezdtek el keresgetni, olyanokat, mint például a nyírfacukor. A nyírfacukor úgy néz ki, mint a hagyományos cukor és ízre is nagyon hasonlít, viszont kevesebb kalóriát tartalmaz és nem emeli meg a vércukorszintet. Számos tanulmány utal arra, hogy a nyírfacukorral lehet javítani a fogaink egészségét, sőt használata számos más előnnyel is jár. Ez a cikk részletesen sorra veszi, hogy mi is a nyírfacukor, illetve, hogy miként képes befolyásolni az egészségünket.

A nyírfacukor a szájüregben
A nyírfacukor azért is olyan előnyös, mert a szájüregi baktériumok nem tudják használni, így azokat kiéhezteti, ezáltal csökkenti mennyiségüket a szájüregben. A nyírfacukor hatása azonban ezen túlmutató: annak ellenére ugyanis, hogy a káros baktériumok nem tudják felhasználni, mégis lenyelik azt. Amikor pedig a baktériumok teli vannak nyírfcukorral, akkor nem tudják felvenni a glükózt, így lényegében a nyírfacukor elzárja előlük az energiatermelő útvonalat, ennek köszönhetően a végén ezek a baktériumok elpusztulnak.
Más szóval, ha rágóként fogyasztjuk a nyírfacukrot vagy édesítőszerként, akkor a baktériumok cukoranyagcseréjét blokkolja és a szó szoros értelmében azok éhen halnak.
Az egyik vizsgálatból kiderült, hogy a nyírfacukorral édesített rágógumi csökkenti a rossz baktériumokat akár 27-75%-kal, illetve nem bántja a jótékony baktériumokat.
 

Elérhetőség

nyirfacukor flamandb81@gmail.com