Nyírfacukor a megelőzésben

2014.07.17 17:32

A nyírfacukor pontosan úgy néz ki, mint a hagyományos cukor és íze is ugyanolyan. De erről a kristályos anyagról már rég kiderült, hogy valójában egy “cukormentes” anyagról van szó: az FDA a legbiztonságosabb élelmiszer-adalékanyagként tekint rá és előnyeit az orvosok és fogorvosok is megerősítették. A nyírfacukor előnyeit többféle formában élvezhetjük: rágógumiként, orrsprayként, cukorkaként és kristályos formájú édesítőszerként is találkozhatunk vele.
Ha a nyírfacukrot rendszeresen használjuk, akkor megakadályozhatjuk, hogy a baktériumok megtelepedjenek a szervezetünkbe, ezáltal meg lehet előzni a különféle fertőzéseket is. A nyírfacukor megakadályozza, hogy a különféle baktériumok megtelepedjenek a szájban, éppen ezért igen hatékonyan meg lehet vele előzni a fogszuvasodást is.
A nyírfacukor ma különös jelentőséggel bír, hiszen rengeteg olyan dolog van, amiben halmozottan jelen van a cukor. Elég, ha csak a reggeli gabonapelyhekre vagy a konzervekre gondolunk. Éppen ezért fontos figyelni arra, hogy a lehető legtöbb helyen váltsuk le a hagyományos cukrot nyírfacukorra, hogy megóvjuk az egészségünket.
A nyírfacukor segíthet a sinus problémák, a fülfertőzések kezelésében is. Hatékony a cukorbetegek és a fogyókúrázók számára, mivel jóval lassabban szívódik fel, mint a hagyományos cukor, ennek következtében sokkal kevésbé emeli meg a vércukorszintet. A nyírfacukornak fontos szerepe van a fogászati problémák megelőzésében is.

Elérhetőség

nyirfacukor flamandb81@gmail.com