Nyírfacukor - csodás cukor?

2014.07.17 17:35

Mindenki hallott már az aszpartámról és a Splendáról, azonban a legtöbb ember furcsán kezd el bámulni, amikro felmerül a nyírfacukor neve. A nyírfacukor egy cukoralkohol, amelyet nagyszerűen fel lehet használni a cukor helyettesítésére. A nyírfacukor kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos cukor, így kiválóan alkalmas számos orvosi ellátásra is. Európában már egy ideje jól ismert ez az anyag, de az USA-ban is egyre gyakrabban találkozhatunk vele. Sok fogorvos ajánlja a nyírfacukor használatát, éppen azért, mert segítségével hatékonyan meg lehet előzni a fogszuvasodást és egyéb hasonló problémákat, ezenfelül pedig hatékony a fogyás beindításában is…

 

Orális egészség: Ha helyesen használják, akkor a nyírfacukor csökkentheti az üregek megjelenését. A szervezet is termel bizony mennyiségben nyírfacukrot. Az íny egészségét is védi ez a fajta cukor, illetve tudományosan bizonyított, hogy gátolja a plakkot képző baktériumok szaporodását a szájban. Nagyon sok fogkrémben megtaláljuk emiatt.

 

Cukorbetegség: a nyírfacukor csak nagyon kis hatást gyakorol egy személy vércukorszintjére. A tudósok bebizonyították, hogy kifejezetten biztonságos a cukorbetegek számára.

 

Orrspray: A nyírfacukor gátolja bizonyos baktériumok növekedését az orrban, amelyek máskülönben betegségeket okoznának.

 

A nyírfacukor egyetlen hátránya, hogy esetenként hasmenést okozhat az arra érzékeny emberek esetében.

 

Elérhetőség

nyirfacukor flamandb81@gmail.com