Okok, amiért érdemes beilleszteni a nyírfacukrot a diétánkba

2015.01.07 12:49

A következőkben végigvesszük azokat az indokokat, amelyek egyértelművé teszik a nyírfacukor fogyasztásának szükségességét.

Eltávolítja a baktériumokat: A nyírfacukor egy olyan anyag, ami képes megtisztítani a szájüregünket a káros baktériumoktól, illetve segít abban, hogy a jó, egészséges baktériumok elszaporodhassanak e területen is. A nyírfacukor tehát nagyban hozzájárul a jó szájhigiénéhez, éppen ezért nekünk és az egész családunknak is érdemes naponta használni granulált formában vagy cukorkaként, illetve rágógumiként, mivel így az egész család esetében kevesebb káros baktériummmal kell számolni, valamint a fogszuvasodás esélye is nagymértékben csökken.
Segít megőrizni a fogak egészségét: A nyírfacukor segít abban, hogy a szájunk teljesen tiszta legyen, így segít megőrizni a fogak egészségét is. Ehhez elegendő belőle igen kis mennyiség, de érdemes ezt a mennyiséget naponta több adagban fogyasztani, mert így meg lehet előzni a lepedékképződést is. A legjobb, ha naponta 6-10 grammot fogyasztunk a nyírfacukorból, ekkora mennyiségtől már mi magunk is érezni fogjuk, hogy tisztábbak a fogaink.
A nyírfacukor képes eltüntetni a kisebb lyukakat is, mivel idővel regenerálja a fogzománcot. Ez azért van így, mert a nyírfacukor javítja a kalcium és a más ásványi anyagok beépülését a fogakba, éppen ezért nagyszerűen fel lehet használni a kezdeti üregek eltüntetéséhez.
 

Elérhetőség

nyirfacukor flamandb81@gmail.com